💛 MASOOR DAHL D’ESPINACS I COCO 💛

20180421_095530-COLLAGE

💛 MASOOR DAHL D’ESPINACS I COCO 💛

250 gr de llenties corall, 1 manat d’espinacs, 4 grans d’all, 1 ceba, 2 pastanaga, 3 tomàquets, 75 gr coco ratllat, 75 gr d’arròs integral cuit, 10 cm alga kombu, 3 l d’aigua mineral o fons de verdures, mantega de coco, llorer i sal marina o aigua de mar.

Les espècies: gingebre fresc, 1 llima, ½ cp fonoll mòlt, ½ cp de cúrcuma mòlta, ½ cp de cardamomo mòlt, ½ cp de comí mòlt, ½ cp de caiena mòlta, ¼ cp de mostassa negre mòlt, ½ cp clau mòlt.

Rentem bé l’arròs integral. Remullem amb aigua mineral i l’alga kombu 8 hores. Rebutgem l’aigua del remull i netegem novament l’arròs integral. En una olla, incorporem l’alga kombu del remull, 1 cp de mantega de coco, ½ cp de sal marina, l’arròs integral, torrem lleugerament 2 minuts i afegim 150 ml d’aigua mineral o fons de verdures. Portem a ebullició, tapem, baixem el foc al mínim i deixem coure amb difusor durant 40 minuts, a la mitja hora comprovem la cocció.

Les espècies, ratllem el gingebre i la llima, d’aquesta també obtindrem el seu suc. En un bol incorporem totes les espècies, barregem bé amb el gingebre i la pela de llima ratllades i el seu suc, i reservem.

Rentem bé les llenties coral i les reservem.

Rentem, pelem i tallem segons el cas les verdures. La cebes i els alls picadets, les pastanagues tall irregular en diagonal petit, els tomàquets retirem les llavors i tallem a meitats de vuitens, i els espinacs (només les fulles) en juliana respectant les seves fibres. Reservem.

En una olla alta ofeguem a foc mitjà-alt amb la mantega de coco la ceba uns 4 minuts, afegim els alls, el llorer i ofeguem 2 minuts més.

Incorporem les llenties, les pastanagues, els tomàquets, les espècies i ofeguem 4 minuts més sense deixar de remenar. Afegim 2 litres d’aigua mineral o fons de verdures. Portem a ebullició, tapem, baixem el foc al mínim i deixem coure amb difusor durant 30 minuts.

En els últims 10 minuts incorporem els espinacs, el coco ratllat i comprovem de sal. Retirem del foc, deixem reposar 5 minuts, servim i acompanyem amb l’arròs integral.

💜🐬

Contacte

Si vols contactar amb un professional de la nostra comunitat trobaràs el seu contacte a la seva pàgina professional. Aquest formulari és per contactar directament amb l'equip de NiuCat! També ens pots escriure a info@niucat.cat. Gràcies!

Enviando

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

o    

¿Olvidó sus datos?

Create Account