💛 MASOOR DAHL D’ESPINACS I COCO 💛

20180421_095530-COLLAGE

💛 MASOOR DAHL D’ESPINACS I COCO 💛

250 gr de llenties corall, 1 manat d’espinacs, 4 grans d’all, 1 ceba, 2 pastanaga, 3 tomàquets, 75 gr coco ratllat, 75 gr d’arròs integral cuit, 10 cm alga kombu, 3 l d’aigua mineral o fons de verdures, mantega de coco, llorer i sal marina o aigua de mar.

Les espècies: gingebre fresc, 1 llima, ½ cp fonoll mòlt, ½ cp de cúrcuma mòlta, ½ cp de cardamomo mòlt, ½ cp de comí mòlt, ½ cp de caiena mòlta, ¼ cp de mostassa negre mòlt, ½ cp clau mòlt.

Rentem bé l’arròs integral. Remullem amb aigua mineral i l’alga kombu 8 hores. Rebutgem l’aigua del remull i netegem novament l’arròs integral. En una olla, incorporem l’alga kombu del remull, 1 cp de mantega de coco, ½ cp de sal marina, l’arròs integral, torrem lleugerament 2 minuts i afegim 150 ml d’aigua mineral o fons de verdures. Portem a ebullició, tapem, baixem el foc al mínim i deixem coure amb difusor durant 40 minuts, a la mitja hora comprovem la cocció.

Les espècies, ratllem el gingebre i la llima, d’aquesta també obtindrem el seu suc. En un bol incorporem totes les espècies, barregem bé amb el gingebre i la pela de llima ratllades i el seu suc, i reservem.

Rentem bé les llenties coral i les reservem.

Rentem, pelem i tallem segons el cas les verdures. La cebes i els alls picadets, les pastanagues tall irregular en diagonal petit, els tomàquets retirem les llavors i tallem a meitats de vuitens, i els espinacs (només les fulles) en juliana respectant les seves fibres. Reservem.

En una olla alta ofeguem a foc mitjà-alt amb la mantega de coco la ceba uns 4 minuts, afegim els alls, el llorer i ofeguem 2 minuts més.

Incorporem les llenties, les pastanagues, els tomàquets, les espècies i ofeguem 4 minuts més sense deixar de remenar. Afegim 2 litres d’aigua mineral o fons de verdures. Portem a ebullició, tapem, baixem el foc al mínim i deixem coure amb difusor durant 30 minuts.

En els últims 10 minuts incorporem els espinacs, el coco ratllat i comprovem de sal. Retirem del foc, deixem reposar 5 minuts, servim i acompanyem amb l’arròs integral.

💜🐬

Contacte

Si vols contactar amb un professional de la nostra comunitat, contacta'l des del formulari de la seva pàgina. Aquest és per contactar amb l'administració de NiuCat. També ens pots escriure a info@niucat.cat. Gràcies!

Enviando

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

o    

¿Olvidó sus datos?

Create Account