Adéu al blat i al gluten… per sempre!

adeu al gluten crudivegània girona eva roca

Seria molt més fàcil si la indústria no ens hagués corromput amb falsos i addictius aliments com les farines amb l’única finalitat d’enriquir-se sense escrúpols a costa de la nostra salut. I és que, produir pa, galetes i pasta té un cost econòmic baixíssim i pràcticament el seu preu a la botiga correspon només a l’envàs i al màrqueting de la marca. En canvi, aquests productes de blats i gluten, buits de nutrients i sense energia vital, suposen un cost elevadíssim per al planeta i per a la nostra salut, fomentant el gran desastre planetari de seguir sobrealimentant desnodridament els éssers humans. Una autèntica bogeria i un negoci rodó.

 

Durant generacions se’ns ha convençut que el blat és un aliment saludable, degut a que és un cereal barat, amb el qual es pot alimentar molta gent. No obstant això, quan es pren blat refinat, en forma de pa, pasta, pizza, galetes o brioixeria, esdevenen situacions nefastes en el nostre cos:

 

• Augmenta la glucosa en sang i apareixen les ànsies de menjar dolços.
• El blat és un cereal ric en llevat i fongs i la seva ingesta, provoca un desequilibri de la flora intestinal, origen de la majoria de malalties i especialment la candidiasis, un tipus d’infecció per fongs.
• El blat acidifica l’organisme pel seu contingut en àcid fític (un glúcid que el cos no pot sintetitzar) i per tal de  neutralitzar l’excés d’aquesta acidificació, el cos utilitza les reserves alcalines de l’organisme (calci dels ossos i de les dents), entre d’altres. Per tant, indirectament, el blat provoca descalcificació (osteoporosi i càries).
• Tots els éssers humans pateixen algun tipus d’intolerància al gluten del blat, especialment a la seva proteïna, gran i complexa (gliadina), cosa que provoca al·lèrgies i asma. La diferència rau en com el nostre sistema immunitari respon a aquesta intolerància i el fet de que no presentem una simptomatologia evident, no significa que no ens estigui perjudicant.
• La proporció de gluten en el blat ha augmentat de forma exagerada a causa de la hibridació. La paraula gluten deriva de la paraula grega cola (pegament), i les seves propietats elàstiques i adhesives són les que fan que una rodanxa de pa o un tros de pastís no s’esmicolin. Però quan aquesta cola entra en contacte amb els intestins interfereix amb el metabolisme i absorció de nutrients dels aliments. Fins i tot les persones que no pateixen al·lèrgia al blat estan introduint en el seu intestí un tros de pegament molt enganxós que provoca restrenyiment i malalties digestives. La menor de les reaccions al blat en una persona és una sensació constant de lleu fatiga i ventre inflat.
• La fibra insoluble de la llavor del blat, fins i tot germinat, és massa aspra per al nostre tracte intestinal, resultant irritativa pel còlon, provocant trastorns digestius.
• Mengem per nodrir-nos. Recorda-ho. I, encara que el blat, en cru, contingui nutrients, això no vol dir que els seus derivats processats en continguin i sigui bo per nosaltres. De fet el consum de blat s’ha relacionat científicament amb malalties autoimmunes, artritis reumatoide, hipotiroïdisme, tiroïdisme de Hashimto i erupcions cutànies (psoriasis i pell atòpica).
• El blat conté 15 opiacis similars a la morfina, que a més de ser addictiu, estimula la gana i interfereix amb la química cerebral normal.
• Tot i que el blat integral conté més fibra i nutrients que el blat refinat, també conté més gluten i si no és ecològic, conté més pesticides i químics, ja que aquests es concentren en la pell i la beina.
• El blat que es consumeix avui dia està molt processat, hibridat i manipulat genèticament, fins a l’extrem que l’organisme humà no ho reconeix com un aliment real, és a dir, s’ha convertit en un aliment tòxic.

 

 

A banda d’això, cal fer un tomb per la fisiologia humana i veurem que el nostre estómac no és capaç de digerir el midó dels cereals. Això només ho poden fer els estómacs dels granívors (ocells). Per aquest motiu, el cereal s’ha de cuinar amb llargs processos de cocció per tal de que el midó sigui transformat per adaptar-lo al nostre sistema digestiu, cosa que comporta, inevitablement, la pèrdua dels seus enzims i nutrients, convertint-lo així en un posterior bol alimentari fermentat ideal perquè hi proliferin els fongs. Aquí cal plantejar-nos, doncs, si mengem per viure o vivim per menjar (que avui dia és el mateix que dir que vivim per enriquir la indústria dels falsos aliments).

 

Si després de llegir aquest article, encara et queden ganes de menjar blat i gluten, no és perquè creguis que ho necessites per nodrir-te, està clar, si no a causa d’un enganxe addictiu i emocional. En aquest punt, volem ajudar-te i, per fer-ho, hem creat dos tallers que t’ajudaran a eradicar de la dieta les farines sense prescindir d’aliments emocionals i deliciosos com les galetes, els pans i els muslis. En aquests tallers (Esmorzars i Berenars Saludables i Deshidratats: Xips, Pans i Barretes) t’ensenyem a fer-te les teves pròpies receptes emocionals, sostenibles i saludables, plenes de nutrients i vitalitat que, al final, és el que necessitem per viure sans i feliços.
Ara és el moment!

 

Una abraçada plena de vitalitat i un feliç any nou ple de bons i saludables propòsits,

Eva Roca
Experta en alimentació viva i
nutrició vitalista
www.crudivegania.org

Contacte

Si vols contactar amb un professional de la nostra comunitat, contacta'l des del formulari de la seva pàgina. Aquest és per contactar amb l'administració de NiuCat. També ens pots escriure a info@niucat.cat. Gràcies!

Enviando

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

o    

¿Olvidó sus datos?

Create Account