Què és la Teràpia Gestalt ?

teràpia gestalt niucat

Volia estrenar-me publicant començar parlant-te de la Teràpia Géstalt des de com l’entenc jo.

La teràpia Gestalt és un tipus de teràpia humanista que es basa en tres punts centrals: estar en el present, prendre consciència dels teus actes i decisions i responsabilitzar-te d’ells.  

Sovint ens trobem repetint actes que hem comprovat que no ens fan bé, que no ens serveixen, caient a la mateixa pedra i no entenent com ha pogut tornar a passar, sentint-nos insatisfets anat darrera de la felicitat.

Estic bastant convençuda que en més d’una ocasió al dia et trobes fent qualsevol cosa pensant en el que t’ha passat abans de sortir de casa o en el que has de fer i no estant en el present vivint el que estàs vivint, amb el cap a una altra banda.

També apostaria que molts cops t’has lamentat o queixat de la teva parella o del teu superior però sense tenir present què hi has posat tu de la teva part perquè això del que et queixes hagi tingut lloc. Te’n adones de la teva actitud, dels teus actes en front les teves relacions? “Jo necessitava una abraçada de la meva parella, però en comptes d’això me n’he anat de festa amb les amigues i amb ell ja se’m passarà”. Et parlaré més endavant dels mecanismes de defensa que ens condueixen a aquest tipus d’actuacions.

Per últim, et volia preguntar…Et fas càrrec del que hi has posat per part teva en un conflicte? Te’n fas responsable o es més fàcil carregar les culpes i la responsabilitat a l’altre i tu rentar-te les mans? “Mira el que m’ha fet!”.

La Gestalt, com una actitud davant la vida, ens proposa centrar-nos en l’aquí i l’ara, en l’adonar-nos de les nostres actituds i decisions i asumir la nostra part de responsabilitat en els fets relacionals amb els demés i amb nosaltres mateixos.

0 Comentaris

Deixar una resposta

El teu correu electrònic no es publicarà. Els camps requerits estàn marcats amb un *

*

Contacte

Si vols contactar amb un professional de la nostra comunitat, contacta'l des del formulari de la seva pàgina. Aquest és per contactar amb l'administració de NiuCat. També ens pots escriure a info@niucat.cat. Gràcies!

Enviando

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

o    

¿Olvidó sus datos?

Create Account