Recepta – Brunyols de l’Empordà.

20180303_131218_b

💛 BRUNYOLS DE L’EMPORDÀ 💛

 

175 ml beguda vegetal, la ratlladura d’1 llimona, 20 gr matafaluga, 90 gr sucre integral de canya, 40 gr mantega de soja, 25 gr llevat fresc, 350 gr farina de força, 1/2 cp sal marina, 3 ous, sucre integral de canya, oli gira-sol.

 

1.- Em de formar una massa, cal un bon amassat, a mà o a màquina, repòs mínim de 2 hores i fregir en oli de gira-sol, ruixar amb anís i arrebossar amb sucre integral de canya.

2.- Infusionem en un cassó la ratlladura de la llimona i la matafaluga amb la beguda vegetal. Fora del foc afegim el sucre, la mantega i el llevat, desfem bé. Reservem.

3.- En un bol barregem la farina i la sal marina. Afegim al centre els líquids i anem integram de fora endins tot amassant. Incorporem els ous, un a un tot amassant, quant més amassem millor sortiran els brunyols.

4.- Si cal deixem reposar la massa una estona i seguim amassant fins que la massa sigui elàstica, al estirar-la no es trenqui.

5.- Tapem el bol amb un drap de cotó i deixem reposar la massa en un lloc sec unes 2 – 4h aprox.,

6.- Amb l’ajut d’una mica de farina, anem formant els brunyols de 20 – 25 gr., aprox., I fregim en l’oli de gira-sol, fent un forat al mig, ens untem els dits d’oli per manipular. Quant estiguin daurats els retirem i deixem al damunt d’un paper de cuina absorbent.

 

I en calent els ruixem amb anís i arrebossem amb sucre.

 

💜🐬

Contacte

Si vols contactar amb un professional de la nostra comunitat trobaràs el seu contacte a la seva pàgina professional. Aquest formulari és per contactar directament amb l'equip de NiuCat! També ens pots escriure a info@niucat.cat. Gràcies!

Enviando

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

o    

¿Olvidó sus datos?

Create Account