Tardor, hivern i fengshui

En Positiu 105

Cadascuna de les estacions s’associa a un dels 5 elements amb què treballa la metafísica xinesa (foc, terra, metall, aigua i fusta). Fa uns mesos vaig parlar de la primavera i de l’estiu. Avui voldria tancar el cercle i parlar de la tardor i també de l’hivern, que ja ha tret el nas.

La tardor arriba carregada de l’energia del metall, que s’associa, entre d’altres, al moviment cap endins i a l’oest.

 

Fem un repàs d’allò que representa.

 

– En fengshui: Pedres com el quars, diamants, gemes; escultures de marbre, bronze o ferro; joies; flors seques o quadres de tardor; pissarra, granit, ciment; superfícies blanques o brillants i teles metal·litzades; colors blanc, daurat, platejat, gris i tots els colors amb lluentors metàl·liques; formes rodones, ovalades, cúpules i arcs; també els sons metàl·lics (piano, campanes, etc.)

 

– En astrologia: Prendre decisions, fixar-se objectius, planificar, controlar, dirigir, liderar, investigar. Les feines lligades als diners, al metall (cotxes, avions…), als dentistes, als cirurgians, etc.

 

– En medicina tradicional xinesa: Els pulmons i l’intestí gruixut, el nas i l’olfacte, la pell, i els pèls, els aliments picants i la tristesa.

L’hivern porta l’energia de l’aigua, lligat al moviment descendent i al nord i  relacionat:

 

– En fengshui: Amb fonts d’aigua, llacs, piscines, estanys, aquaris; vidre i cristall; obres d’art amb cascades, rius, peixos, i qualsevol element marí; colors negre, blau, verd aigua; formes ondulants, irregulars i asimètriques.

 

– En astrologia xinesa: Amb comunicar, viatjar, relacionar-se i professions vinculades al periodisme, al turisme, al transport, al mar i totes aquelles en què ens haguem de desplaçar o parlar molt.

 

En medicina tradicional xinesa: Amb els ronyons i la bufeta, l’orella i l’oïda, els ossos i el cabell, la por, el sabor salat, les mongetes i el porc.

 

 

La dita “estiu calorós, hivern rigorós” sembla que enguany l’encertarà. 

Contacte

Si vols contactar amb un professional de la nostra comunitat trobaràs el seu contacte a la seva pàgina professional. Aquest formulari és per contactar directament amb l'equip de NiuCat! També ens pots escriure a info@niucat.cat. Gràcies!

Enviando

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

o    

¿Olvidó sus datos?

Create Account