Tardor, hivern i fengshui

En Positiu 105

Cadascuna de les estacions s’associa a un dels 5 elements amb què treballa la metafísica xinesa (foc, terra, metall, aigua i fusta). Fa uns mesos vaig parlar de la primavera i de l’estiu. Avui voldria tancar el cercle i parlar de la tardor i també de l’hivern, que ja ha tret el nas.

La tardor arriba carregada de l’energia del metall, que s’associa, entre d’altres, al moviment cap endins i a l’oest.

 

Fem un repàs d’allò que representa.

 

– En fengshui: Pedres com el quars, diamants, gemes; escultures de marbre, bronze o ferro; joies; flors seques o quadres de tardor; pissarra, granit, ciment; superfícies blanques o brillants i teles metal·litzades; colors blanc, daurat, platejat, gris i tots els colors amb lluentors metàl·liques; formes rodones, ovalades, cúpules i arcs; també els sons metàl·lics (piano, campanes, etc.)

 

– En astrologia: Prendre decisions, fixar-se objectius, planificar, controlar, dirigir, liderar, investigar. Les feines lligades als diners, al metall (cotxes, avions…), als dentistes, als cirurgians, etc.

 

– En medicina tradicional xinesa: Els pulmons i l’intestí gruixut, el nas i l’olfacte, la pell, i els pèls, els aliments picants i la tristesa.

L’hivern porta l’energia de l’aigua, lligat al moviment descendent i al nord i  relacionat:

 

– En fengshui: Amb fonts d’aigua, llacs, piscines, estanys, aquaris; vidre i cristall; obres d’art amb cascades, rius, peixos, i qualsevol element marí; colors negre, blau, verd aigua; formes ondulants, irregulars i asimètriques.

 

– En astrologia xinesa: Amb comunicar, viatjar, relacionar-se i professions vinculades al periodisme, al turisme, al transport, al mar i totes aquelles en què ens haguem de desplaçar o parlar molt.

 

En medicina tradicional xinesa: Amb els ronyons i la bufeta, l’orella i l’oïda, els ossos i el cabell, la por, el sabor salat, les mongetes i el porc.

 

 

La dita “estiu calorós, hivern rigorós” sembla que enguany l’encertarà. 

Contacte

Si vols contactar amb un professional de la nostra comunitat, contacta'l des del formulari de la seva pàgina. Aquest és per contactar amb l'administració de NiuCat. També ens pots escriure a info@niucat.cat. Gràcies!

Enviando

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

o    

¿Olvidó sus datos?

Create Account