Terrassa acull la cinquena edició de la Fira Agroecològica

niucat.cat_fira agroecologica terrassa

·        L’acte central serà el proper diumenge 28 de maig a la Plaça Vella durant tot el dia amb la participació de més d’una quinzena de productors del sector ecològic. Emmarcat amb la setmana del medi ambient de Terrassa.

·        Durant la jornada hi haurà xerrades i debats sobre la producció ecològica del porcí, models de consum cooperatiu i un dinar popular.

·        Els actes s’allargaran una setmana en què les 3 cooperatives de consum terrassenques entregaran les seves cistelles al carrer.

·        L’edició es tancarà el dia dijous 1 de juny amb una xerrada sobre el lliure comerç a càrrec de Fernando “Topo” Saz, portaveu de l’Associació Salut i Agroecologia (ASiA) / Ecologistes en acció.

 

El proper diumenge 28 de maig es dóna tret de sortida a la V Fira Agroecològica que se celebra a Terrassa. La trobada està organitzada conjuntament entre PiC Vallès i l’Ajuntament de Terrassa.

 

L’edició d’enguany comptarà amb una vintena de productors/es, artesans/es agroecològics i entitats de consum responsable locals que exposaran els seus productes i projectes a partir de les 10h i al llarg del matí del diumenge 28 de maig a la Plaça Vella.

 

Paral.lelament als diversos estands exposats a les 11h es realitzarà una xerrada sota el títol de “La producció ecològica de porcí” a càrrec de “Pino Delas” del projecte de producció agroecològica de porcí Llavora.

 

Tot seguit, a les 12h, podrem conèixer Katuma, una associació sense ànim de lucre que treballa amb el disseny de programari lliure pel foment i promoció d’àrees d’economia social.

 

Al migdia, abans de l’hora de dinar, tindrà lloc una presentació en forma de debat sobre els nous models de consum cooperatiu a la ciutat. Aquest acte estarà presentat i moderat per Joan Pi, de l’Associació pel Consum Responsable i la Sostenibilitat de Terrassa i Marc Montlló.

 

A les 15h hores s’oferirà un dinar popular ecològic i econòmic.

A continuació (16h) s’obrirà un debat amb consumidors i productors sobre nous models de consum i es posaran sobre la taula propostes per la creació d’una associació o cooperativa de producció i consum ecològic. El debat finalitzarà amb la presentació d’un nou projecte de consum cooperatiu a Terrassa.

 

Del 29 de maig a l’1 de juny les 3 cooperatives de Terrassa sortiran al carrer per donar a conèixer el funcionament del consum cooperatiu amb el repartiment de les cistelles als seus socis.                            -Coope Atzur (29/5 a la Plaça del Progrés), Coope Candela (31/5 a la plaça Vella)  Coope Kopikua (01/06 al c/Duquessa de la Victòria, 25-27).

 

La V Fira Agroecològica es clourà el dijous 1 de juny a les 19h amb la xerrada sobre el Tractat CETA UE-Canadà sota el títol “L’alimentació davant el CETA. El CETA no alimenta” a la sala Joaquim Vancells dels Amics de les Arts, a càrrec de Fernando Saz “Topo”, portaveu de l’Associació Salut i Agroecològica (ASiA) -organitzacions membres de la Coordinadora Europea Via Camperola- i membre d’Ecologistes en acció.

 

Programa d’actes

Diumenge 28/5 (Plaça Vella)

10h Fira de productors

11h Xerrada: La producció ecològica de porcí. A càrrec de “Pino Delas” Projecte Llavora

12h – Katuma, plataforma per al consum col·laboratiu i la producció agroecològica

12’50 Debat: Els nous models de consum cooperatiu. A càrrec de Joan Pi i Marc Montlló.

15h Dinar

16h Debat: Nous models de consum


Del 29/5 al 1/6 Cistelles al carrer

29/5 Coope Atzur, plaça del Progrés.

31/05 Coope Candela, plaça Vella

01/06 Coope Kopikua, c/Duquessa de la Victòria 25-27


Dijous 1 de juny (Sala Joaquim Vancells dels Amics de les Arts -c/ Sant Pere, 46)

19h Xerrada: L’alimentació davant el CETA. El CETA no alimenta. A càrrec de Fernando Saz “Topo”.

 

Enllaços:

CARTELL V FIRA AGROECOLÒGICA

FOTOGRAFIA EDICIÓ 2016 (I)

FOTOGRAFIA EDICIÓ 2016 (II)

Contacte:

 

Contacte

Si vols contactar amb un professional de la comunitat trobaràs el seu contacte a la seva pàgina professional. Aquest formulari és per contactar directament amb l'equip de NiuCat! També ens pots escriure a info@niucat.cat. Gràcies!

Enviando

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

o    

¿Olvidó sus datos?

Create Account